Dålig bloggare

Nothing So Magnetic

Nu är det sådär länge sedan igen som jag skrev något. Mycket har hänt! För närvarande huserar jag och hästarna sedan en tid tillbaka hemma hos min tränare, på Ridakademi Norr.

Fick dessutom ett spännande tillskott i min skara av egna hästar för ett par veckor sedan, ett riktigt rehabiliteringsprojekt som är inne på ”sista chansen”. Nothing So Magnetic heter stoet, född 2013 och runt 164 cm hög. Hon är efter hingsten Mighty Magic (HOLST), och undan Nothing Extra Added (KWPN). Morfar är Ekstein (KWPN). Själv så kallas stoet till vardags för Maggie/Maggan, och ser ut som en tanig liten KWPN än så länge.

Maggie har en gedigen skadehistorik, där kissing spines är hennes nuvarande och egentligen enda kroniska bekymmer. Hon har både en pågående smärtproblematik, såväl som smärtminne från att det tidigare gjort väldigt ont och varit negativa upplevelser att ha ryttare på ryggen. Så hon har kort och gott ridbarhetsproblem, om man ska summera en lång historia.

Vad vi sysslar med just nu är att på veterinärens inrådan sätta igång henne fullt ut, eftersom hon inte kommer bli bättre utan träning. Har arbetat henne ”på långa tyglar” vid hand ett par veckor, kombinerat med lite longering samt att jag suttit på henne i skritt ett par gånger. Vi har även börjat introducera Equiband i träningen. Eftersom hon är så pass omusklad tar vi det lugnt och försiktigt, och låter det här ta tid. Ingen idé att skynda på, det här är ett långsiktigt projekt.

Jag är åtminstone positivt överraskad – eftersom jag köpte (fick) henne osedd var mina förväntningar låga. Särskilt med den problematik som hon sades ha. Att jag då fick hem en väluppfostrad, trevlig och mysig liten häst var verkligen allt jag inte hade förväntat mig. Dessutom rör hon sig riktigt trevligt, tre bra gångarter med plus för traven där det finns massvis av utvecklingspotential. Skulle kunna bli en trevlig dressyrhäst, om det här går vägen. Tiden får utvisa vad det blir av henne! Men det känns bra i hjärtat att ge henne den här möjligheten.

Kommentera