Leva i nuet

Sedan sist jag skrev så har en hel del oklarheter blivit utredda. Maggan är officiellt utdömd, av både veterinär och försäkringsbolag. Utifrån hur röntgenplåtarna och hennes skadehistorik ser ut.

En bild säger mer än tusen ord..

Men… Hon under senaste månaden gjort enorma framsteg i ridningen – mot alla odds – vilket gjort att vi valt att ge henne en absolut sista chans ändå. Rent teoretiskt bör det inte gå att rida den här hästen, så att det för mig fungerar såhär pass bra är ologiskt men givetvis någonting att vara tacksam över.

Detta innebär (för att summera en lång historia) att jag i samråd med veterinär nu ökar upp graden av träning och försöker rida igång henne fullt ut. Samtidigt som vi ska sätta in en allmän behandling med kortison, då området i halskotpelaren inte är möjligt att behandla med spruta. Kanske kan det få inflammationen att försvinna, och därmed lätta lite på trycket/svullnaden mot ryggmärgen vilket bör göra att hennes neurologiska bekymmer blir mindre.

Vi kör på konceptet ”det får bära eller brista”, eftersom den här hästen snarare är som en katt med nio liv. Maj månad ut är vad vi kan ge henne, sedan måste jag bestämma mig för om hon ska få somna in eller om jag ska köra på. I dagsläget är hon alldeles för pigg & glad för att jag skulle ha samvete nog att ge upp, hon är en kämpe med en sådan fantastisk livsglädje. Inte redo för de evigt gröna ängarna, än.

Maggan träffar fortfarande Magnusson Hästterapi och Ridutbildning varje vecka, och får behandling av duktiga Marielle. Vid senaste besöket häromdagen konstaterades det att hon aldrig varit såhär fin i muskulaturen tidigare, men att hon utöver det även verkar så gott som smärtfri. Väldigt goda nyheter! Särskilt i och med att det är några veckor sedan jag började trappa upp kraven i ridningen.

Det här fallet är ärligt talat det märkligaste jag varit med om. Extremt lärorikt, och fruktansvärt jobbigt känslomässigt.. Att jag blir för fäst vid alla hästar som passerar min väg är ingen nyhet, men uppenbarligen blir jag mer och mer blödig med åren. Maggan är så lätt att tycka om, jag önskar så att det här ska gå vägen för henne. Det är en underbar häst! Som förtjänar ett långt, lyckligt liv.

Kommentera